divendres, 1 de febrer del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dissabte 2 de febrer de 2019


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dissabte 2 de febrer de 2019 – La Presentació del Senyor (la Candelera) - Dia Internacional dels Aiguamolls
---------------------------
«La vida cristiana no és un carnaval. No és una festa i alegria contínua; la vida cristiana té moments bellíssims i moments difícils, moments d'aclaparament, de desinterès on sembla que no té sentit. Moments de desolació.

En dos elements es pot trobar el remei a la desolació: memòria i esperança.

Memòria dels bons moments, dels dies feliços de la trobada amb el Senyor, del temps de l'amor. I esperança d'arribar a tot el promès.

Cal oferir resistència als moments foscos, però una resistència de la memòria i de l'esperança, una resistència amb el cor: el cor, quan pensa en els moments bells, respira, quan mira a l'esperança, també respira.

Avui molts homes i dones estan patint per la fe, però recorden la seva primera trobada amb Jesús, tenen esperança i van endavant.»
-------
(de l’homilia del Papa Francesc en la Missa matutina celebrada ahir divendres 1 de febrer de 2019 a la Casa Santa Marta del Vaticà).

---------------------------
Santoral d'avui:

-Presentació del Senyor, antigament Purificació de Maria, i popularment la Candelera (pel ritu de la llum). Mare de Déu patrona dels cerers i dels electricistes.
Altres advocacions marianes: Candela (Valls), Candelaria (Tenerife), Ajuda (Barcelona), Calle (Palència).

-Sant Corneli, bisbe. 
-Santa Caterina de Riccis, monja.
-Sant Bonifaci, monjo.
-Santa Càndida, màrtir.
-Sant Fortunat, màrtir.
-Sant Aidà, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon cap de setmana!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada