dilluns, 25 de febrer del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 26 de febrer de 2019


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 26 de febrer de 2019 - Dia Mundial del Festuc (Pistacho)
---------------------------
«Coneixem les dificultats en què el nostre món lluita. El teixit de les relacions familiars i socials semblen enfonsar-se cada vegada més, i estan veient una tendència a tancar-se en si mateixos i en els seus interessos individuals, amb greus conseqüències per a la qüestió gran i decisiva de la unitat de la família humana i el seu futur. 

En aquest sentit, cal assenyalar que la designació de "intel·ligència artificial", tot i que sens dubte efectiva, pot córrer el risc de ser enganyosa. Hem d'entendre millor el que significa la intel·ligència, la consciència, l'emotivitat, la intencionalitat afectiva i l'autonomia de l'acció moral en aquest context. 

De fet, els dispositius artificials que simulen capacitats humanes no tenen qualitat humana. Cal tenir en compte per guiar la regulació del seu ús, i la mateixa investigació, cap a una interacció constructiva i equitativa entre els éssers humans i les últimes versions de màquines.»
-------
(del Papa Francesc als participants en l'Assemblea Plenària de l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida – Sala Clementina del Vaticà – Dilluns, 25 de febrer de 2019).

---------------------------
Santoral d’avui:

-Santa Paula Montal, verge, d’Arenys de Mar, fundadora de les Escolàpies.
-Sant Néstor, màrtir.
-Sant Porfiri (†421), bisbe de Gaza.
-Sant Diodor, màrtir.
-Santa Matilde, verge.
-Sant Alexandre, bisbe.
-Sant Papias, màrtir.
-Sant Fortunat, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada