dimecres, 13 de febrer de 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 14 de febrer de 2019


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 14 de febrer de 2019 - Dia Europeu de la Salut Sexual – Dia de l’Energia
---------------------------
(de la 6a catequesi del Papa Francesc dedicada a  “El Pare Nostre” - Audiència General del dimecres 13 de febrer de 2019 - Aula Pau VI del Vaticà):
-------
«Seguim amb la catequesi sobre el Parenostre per aprendre a resar cada vegada millor. La veritable pregària és la que es realitza en el secret del cor; és un diàleg silenciós, com un encreuament de mirades entre dues persones que s'estimen: Déu i l'home.

Jesús ens ensenya a pregar amb el "tu", i no amb el "jo"; perquè la pregària cristiana és confidencial però també és diàleg. En la pregària del Parenostre diem: «Sigui santificat el vostre nom, vingui el teu regne, faci la teva voluntat». I a la segona part passa al "nosaltres": «doneu-nos el pa de cada dia, perdona els nostres deutes, no ens deixis caure en la temptació, ans deslliureu-nos del mal». L'oració cristiana no és individualista, sinó que és un diàleg amb Déu, des de i amb la comunitat de germans i germanes.

El cristià quan resa porta amb si a les persones i les situacions que viu, i fa propis els sentiments de Jesús, que sent compassió de tots els troba en el seu camí. També nosaltres quan resem tenim presents a aquelles persones que no cerquen Déu, perquè Jesús no ha vingut a salvar només els justos, o als quals es creuen justos, sinó els pecadors.»
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Ciril, monjo, i Sant Metodi, bisbe;  germans grecs (s. IX), evangelitzadors dels eslaus, compatrons d'Europa.

-Sant Valentí, prevere romà i màrtir (s. III).
-Sant Antoni (Antoniet), màrtir.
-Santa Apol•lonia, màrtir.
-Sant Vidal, màrtir.
-Sant Pròcul, màrtir.
-Santa Felícula, màrtir.
-Sant Zenon, màrtir.
-Sant Joan Baptista de la Concepció, religiós.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada