dijous, 9 de novembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 10 de novembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 10 de novembre de 2017 – Dia Mundial de la Ciència al Servei de la Pau i el Desenvolupament
---------------------------
(Edificar a l'Església, custodiar a l'Església i purificar a l'Església. Sobre aquestes tres directives el Papa Francesc va desenvolupar la seva homilia de la Missa matutina celebrada a la Casa de Santa Marta, ahir dijous, en el dia de la dedicació de la Catedral de Roma – Sant Joan del Laterà-, "mare de totes les esglésies"):

«Jesucrist és la pedra angular en aquest edifici. Sense Jesucrist no hi ha Església. Per què? Perquè no hi ha fonament. I si es construeix una església - pensem en una església material - sense fonament, què passa? S'ensorra. Es desploma tot. Si no està Jesucrist viu en l'Església, l'Església s'esfondra.

I nosaltres, què som? Som pedres vives, no totes iguals, sinó que cadascuna és diferent, perquè aquesta és la riquesa de l'Església. Cada un de nosaltres construeix segons el do que Déu ens ha donat. No podem pensar en una Església uniforme: això no és Església.

Cal custodiar a l'Església, tenint consciència de l'Esperit de Déu que habita en nosaltres.

Cal purificar a l'Església a partir de nosaltres mateixos: Tots som pecadors. Nosaltres som tots pecadors: tots. Tots. Si algun de vostès no ho és, aixequi la mà, perquè seria una bella curiositat. Tots ho som. I per això hem de purificar-nos contínuament. També purificar a la comunitat : la comunitat diocesana, a la comunitat cristiana, a la comunitat universal de l'Església. Per fer-la créixer.
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Lleó el Gran, papa (toscà, 440-461) i doctor de l’Església. 
-Sant Andreu Avel·lí (+1608), prevere teatí.
-Sant Tiberi, màrtir.
-Santa Teopista, verge.
-Sant Annià, diaca i màrtir.
-Sant Demetri, bisbe i màrtir.
-Santa Florència, màrtir.
-Santa Nimfa, verge i màrtir.
-Santa Trifena, verge.
-Sant Noè, patriarca.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada