dijous, 1 de febrer del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 2 de febrer de 2018

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 2 de febrer de 2018 – La Presentació del Senyor (la Candelera) - Dia Internacional dels Aiguamolls
---------------------------
4.-(del Missatge del Papa Francesc per a la 52 Jornada de les Comunicacions Socials, que se celebrarà el proper 13 de maig de 2018,amb el lema "La veritat us farà lliures" ‘Les noticies falses -fake news- i el periodisme de pau’):
----------
«La veritat us farà lliures. (Jn 8,32)

La contínua contaminació a través d'un llenguatge enganyós acaba per ofuscar la interioritat de la persona. Dostoievski va escriure alguna cosa interessant en aquest sentit:

"Qui es menteix a si mateix i escolta les seves pròpies mentides, arriba al punt de no poder distingir la veritat, ni dins de si mateix ni al voltant de si, i d'aquesta manera comença a perdre el respecte a si mateix i als altres. Després, com que ja no estima a ningú, deixa també d'estimar, i per distreure el tedi que produeix la manca d'afecte i ocupar-se en alguna cosa, es lliura a les passions i als plaers més baixos; i per culpa dels seus vicis, es fa com una bèstia. I tot això deriva del continu mentir als altres i a si mateix".
(Els germans Karamazov, II, 2).

Llavors, com defensar-nos? L'antídot més eficaç contra el virus de la falsedat és deixar-se purificar per la veritat. La veritat, per tant, no s'arriba realment quan s'imposa com una cosa extrínsec i impersonal; en canvi, brolla de relacions lliures entre les persones, en l'escolta recíproca».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Presentació del Senyor, antigament Purificació de Maria, i popularment la Candelera (pel ritu de la llum). Mare de Déu patrona dels cerers i dels electricistes.
Altres advocacions marianes: Candela (Valls), Candelaria (Tenerife), Ajuda (Barcelona), Calle (Palència).

-Sant Corneli, centurió.
-Santa Caterina de Riccis, monja.
-Sant Bonifaci, monjo.
-Santa Càndida, màrtir.
-Sant Fortunat, màrtir.
-Sant Aidà, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada