dilluns, 23 d’octubre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 24 d'octubre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 24 d’octubre de 2017 - Dia Mundial d'Informació Sobre el Desenvolupament – Dia de les Nacions Unides - Dia Mundial de la Poliomielitis
---------------------------
2/3 (de l'exhortació que va fer el Papa Francesc en la seva homilia de la Missa matutina del dilluns 18 de setembre de 2017 celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta del Vaticà):

«Si el governant no resa, es tanca en la seva pròpia  auto-referencialitat o en la del seu partit, en aquell cercle del qual no pot sortir; és un home tancat en si mateix. 

Però quan veu els veritables problemes, té aquesta consciència de 'subalteritat', que hi ha un altre que té més poder que ell. 

Qui té més poder que un governant? El poble, que li ha donat el poder, i Déu, del que ve el poder a través del poble. Quan un governant té aquesta consciència de 'subalteritat', resa.

L'oració del governant és la pregària pel bé comú del poble que li ha estat encomanat. I si no pot resar, confronti amb la seva consciència, amb els savis del seu poble. Però no romangui només amb el petit grup del seu partit, perquè això és auto referencial».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Antoni-Maria Claret (Sallent 1807-Fontfreda 1870), bisbe de Santiago de Cuba, fundador Missioners del Cor de Maria, a Vic (CMF, 1849), i Religioses de Maria Immaculada, a Cuba (IRMI, 1855). 

-Sant Martirià, mr.
-Sant Aretes, màrtir.
-Sant Evergisle, bisbe i màrtir.
-Sant Procle, bisbe.
-Sant Audacte, prevere i màrtir.
-Santa Duna, verge i màrtir.
-Sant Fortunat, lector i màrtir.
-Sant Maglori, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada