dilluns, 8 d’octubre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 9 d'octubre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 9 d’octubre de 2018 – Dia Mundial de la Vista - Dia Mundial del Correu
---------------------------
(del Papa Francesc durant la Missa celebrada ahir dilluns 8 d'octubre a la Casa Santa Marta, servint-se de la paràbola del Bon Samarità per convidar-nos a ser cristians sense por a tacar-nos les mans i la roba quan ens acostem al proïsme):
-------
«El samarità no va mirar el rellotge, no va pensar en la sang del ferit. Es va apropar a ell, es va baixar de la seva cavalcadura i li va guarir les ferides amb oli i vi. Es va tacar les mans, es va tacar la roba de sang. Després ho va carregar en la seva cavalcadura i el va portar a un alberg.

I no només no el va deixar a l'alberg dient: 'Aquí ho deixo, truqueu al metge que jo ja he complert i me'n vaig'. No. Es va preocupar per ell. No era un funcionari, era un home amb el cor obert.

Ets cristià? Ets cristiana? Estàs obert a les sorpreses de Déu? O ets un cristià funcionari, tancat? A aquestes preguntes, es pot contestar amb condescendència pròpia del cristià funcionari: Sí, sóc cristià. Els diumenges vaig a Missa, tracto de fer el bé. Combrego, em confesso un cop l'any ... 

Així és com actuen els cristians funcionaris, aquells que no estan oberts a les sorpreses de Déu, aquells que saben molt de Déu, però no surten a trobar-se amb Ell. Aquells que mai se sorprenen davant un testimoni. Al contrari: són incapaços de donar testimoni.
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Dionís, primer bisbe de París, romà, i companys clergues, màrtirs (s. III).
-Sant Joan Leonardi (Lucca 1541 - Roma 1609), prevere, fundador. 
-Sant Abraham (s. XIX aC), patriarca, pare en la fe.
-Sant Lluís Bertran, prevere dominic, de València, missioner a Amèrica.
-Santa Sara, esposa del patriarca Abraham.
-Sant Deodat, abat i màrtir.
-Sant Eleuteri, diaca i màrtir.
-Santa Atanàsia, màrtir.
--------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada