dimecres, 3 d’octubre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 4 d'octubre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 4 d’octubre de 2018 – Dia Mundial dels Animals - Inici de la Setmana Mundial de l'Espai
---------------------------
(de la homilia del Papa Francesc en la Santa Missa d’apertura de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes,  ahir dimecres 3 d’octubre de 2018 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):
-------
«Ungits en l'esperança comencem una nova trobada eclesial capaç d'eixamplar horitzons, dilatar el cor i transformar aquelles estructures que avui ens paralitzen, ens aparten i allunyen dels nostres joves, deixant-los a la intempèrie i orfes d'una comunitat de fe que els sostingui, d'un horitzó de sentit i de vida.

L'esperança ens interpel·la, mobilitza i trenca el conformisme del "sempre es va fer així" i ens demana aixecar-nos per mirar de front la cara dels nostres joves i les situacions en què es troben. La mateixa esperança ens demana treballar per revertir les situacions de precarietat, exclusió i violència a què estan exposats els nostres nois.

Els nostres joves, fruit de moltes de les decisions que s'han pres en el passat, ens conviden a assumir al costat d'ells el present amb més compromís i lluitar contra totes les formes que obstaculitzen les seves vides perquè es desenvolupin amb dignitat. Ells ens demanen i reclamen un lliurament creatiu, una dinàmica intel·ligent, entusiasta i esperançadora, i que no els deixem sols en mans de tants mercaders de mort que oprimeixen les seves vides i enfosqueixen la seva visió».
------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Francesc d’Assís (1182-1226), iniciador del franciscanisme (O.F.M.), defensor dels llocs sants i patró dels ecologistes, els veterinaris i els pessebristes.
-Sant Petroni, bisbe.
-Santa Àurea, verge.
-Sant Marc, màrtir.
-Sant Marcià, màrtir.
-Sant Hieroteu, màrtir.
-Sant Pere Damascè, bisbe i màrtir.
-Sant Queremon, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada