dilluns, 29 d’octubre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 30 d'octubre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 30 d’octubre de 2018
---------------------------
(de l'homilia del Papa Francesc a la Missa de Cloenda de la XV Assemblea Ordinària del Sínode dels Bisbes, celebrada el passat diumenge 28 d'octubre a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, i on va reflexionar sobre els tres eixos en què han girat els treballs dels pares sinodals: “Escolta”, “Acompanyament” i “Testimoni”):

“Escolta”: Els fills del Pare celestial escolten als seus germans: no les murmuracions inútils, sinó les necessitats del proïsme. Escoltar amb amor, amb paciència, com fa Déu amb nosaltres, amb les nostres pregàries sovint repetitives. Déu mai es cansa, sempre se n'alegra quan el busquem.

“Acompanyament”: En segon lloc, l'acompanyament en el camí de fe, és a dir, ‘fer-se proïsme’. Fer-se proïsme és portar la novetat de Déu a la vida del germà, és l'antídot contra la temptació de les receptes preparades. Preguntem-nos si som cristians capaços de ser propers, de sortir dels nostres cercles per abraçar als que ‘no són dels nostres’, i que Déu cerca ardentment.

“Testimoni”: El tercer eix és donar testimoni. No és cristià esperar que els germans que estan a la recerca truquin a les nostres portes; haurem d'anar on estan ells, no portant-nos a nosaltres mateixos, sinó Jesús. Ell ens envia, com a aquells deixebles, per animar i aixecar en el seu nom. Ell ens envia a dir-los a tots: 'Déu et demana que et deixis estimar per Ell'.
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Marcel, centurió romà, i els seus fills Claudi, Rupert i Victorí, màrtirs.
-Santa Eutròpia, màrtir.
-Santa Zenòbia, màrtir.
-Sant Germà de Càpua, bisbe.
-Beata Benvinguda Boiani, verge.
-Sant Hipòlit, prevere.
-Sant Teonest, bisbe i màrtir.
-Sant Lucà, màrtir.
--------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada