dijous, 20 de setembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 21 de setembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 21 de setembre de 2018 – Dia Internacional de la Pau
---------------------------
«La santedat està sempre lligada als petits gestos. Són gestos mínims que un aprèn a la llar; gestos de família que es perden en l'anonimat de la quotidianitat però que fan diferent cada jornada. 

Són gestos de mare, d'àvia, de pare, d'avi, de fill, de germans. Són gestos de tendresa, d'afecte, de compassió. Són gestos del plat calent de qui espera a sopar, l'esmorzar d'hora del qui sap acompanyar a matinar. Són gestos de llar. És la benedicció abans de dormir i l'abraçada en tornar d'una llarga jornada de treball. 

L'amor es manifesta en petites coses, en l'atenció mínima a la quotidianitat que fa que la vida sempre tingui gust de la llar. La fe creix amb la pràctica i és plasmada per l'amor. Per això, les nostres famílies, les nostres llars, són veritables Esglésies domèstiques. És el lloc propi on la fe es fa vida i la vida creix en la fe».
-------
(de la homilia del Papa Francesc a la Missa de Clausura de la VII Trobada Mundial de les Famílies a Filadèlfia, Estats Units, el 27 de setembre de 2015). 
-----------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Mateu o Leví, apòstol i evangelista, de Cafarnaüm, fill d’Alfeu i excobrador d’impostos, venerat a Salerno, patró dels banquers.
 -Santa Ifigènia, verge. 
-Santa Celina, verge.
-Sant Jonàs, profeta.
-Sant Eusebi, màrtir.
-Sant Isaci, bisbe i màrtir.
-Santa Lutrudis, verge.
-Sant Pàmfil, màrtir.
-Sant Meleci, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada