dimecres, 19 de setembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 20 de setembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 20 de setembre de 2018
---------------------------
“Honra el teu pare i la teva mare”. 

«Honrar significa reconèixer i donar importància als pares a través d'accions concretes, que manifesten afecte i cura; i això té com a efecte una vida llarga i feliç. La felicitat que promet el manament no es troba vinculada als mèrits dels pares, sinó en el reconeixement i el respecte cap als que ens han portat al món.

Aquest quart manament no parla de la bondat dels pares, no exigeix que els pares i les mares siguin perfectes. Parla d'un acte dels fills, parla de prescindir dels mèrits dels pares i parla d'una cosa extraordinària i alliberadora: encara que no tots els pares són bons i no totes les infàncies són serenes, tots els fills poden ser feliços, perquè aconseguir una vida plena i feliç depèn del just reconeixement cap a aquells que ens han posat al món. Us convido a la reconciliació amb els pares quan es produeixi una situació de conflicte o incomprensió».
-------
(del Papa Francesc a l'Audiència General celebrada ahir dimecres 19 de setembre a la plaça de Sant Pere del Vaticà, en la 9a. Catequesi dedicada a “Els Manaments” i centrada en el quart manament ‘honra el teu pare i la teva mare’).
------------------------
Santoral d’avui:

-Sants Andreu Kim Taegon, prevere, Pau Chong Hasang i altres companys, màrtirs a Corea (1839, 1846 i 1866).

-Sants Eustaqui, l’esposa Teopista i els fills, màrtirs.

-Santa Càndia o Càndida, verge i màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada