dimecres, 12 de setembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 13 de setembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 13 de setembre de 2018
---------------------------
«En el tercer manament del decàleg es demana observar el dia de repòs. A diferència de l'Èxode, el llibre del Deuteronomi estableix aquest manament perquè l'esclau també pugui descansar i celebrar així el record de la Pasqua d'alliberament; és a dir, commemora el final de l'esclavitud, ja que els esclaus per definició no podien descansar.

Hi ha molts tipus d'esclavitud, fruit d'opressions, violències i injustícies; i també presons interiors, com els turments, els complexos o els obstacles psicològics. Però hi ha una esclavitud que és més forta que qualsevol altra: l'esclavitud del propi jo. 

L'ego, el jo, pot esdevenir un botxí que tortura constantment a l'home, procurant la més profunda de les opressions que és el "pecat". No hi ha descans per a qui viu a la gola i en la luxúria; l'ànsia de posseir destrueix l'avar, el foc de la ira i el corc de l'enveja corroeixen les relacions; i l'egocentrisme del superb l'aïlla i allunya dels altres. La veritable esclavitud és no saber estimar».
-------
(del Papa Francesc a l'Audiència General celebrada ahir dimecres 12 de setembre a la plaça de Sant Pere del Vaticà, en la 8a. Catequesi dedicada a “Els Manaments” i centrada de nou en el tercer manament ‘el descans setmanal’).
------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Joan Crisòstom (†407), bisbe de Constantinoble i doctor de l’Església.
 -Sant Felip, pare de santa Eugènia.
-Sant Amat, bisbe.
-Sant Amat, abat.
-Sant Romà, màrtir.
-Sant Veneri, ermità.
-Sant Liguori, ermità i màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada