dimecres, 20 de juny del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 21 de juny de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 21 de juny de 2018 – Dia mundial contra l'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) - Dia Internacional del Ioga - Dia Internacional del Sol - Dia Mundial de la Música
---------------------------
«Dimecres passat vam començar un nou cicle de catequesi, sobre els manaments. Vam veure que el Senyor Jesús no va venir a abolir la Llei sinó a donar-li compliment. Però haurem d'entendre millor aquesta perspectiva.
Res en la Bíblia és trivial. El text no diu "Déu va pronunciar aquests manaments", sinó "aquestes paraules".

Quina és la diferència entre un manament i una paraula? El manament és una comunicació que no requereix diàleg. La paraula, en canvi, és el mitjà essencial de la relació com a diàleg. Déu Pare crea per mitjà de la seva paraula, i el seu Fill és la Paraula feta carn. 

L'amor s'alimenta de paraules, de la mateixa manera que l'educació o la col·laboració. Dues persones que no s'estimen no aconsegueixen comunicar. Quan algú parla al nostre cor, la nostra solitud acaba. Rep una paraula, hi ha comunicació i els manaments són paraula de Déu: Déu es comunica amb aquestes deu Paraules i espera la nostra resposta».
-------
(del Papa Francesc a l'Audiència General celebrada ahir dimecres 20 de juny a la plaça de Sant Pere del Vaticà, en la 2a. Catequesi sobre el tema dels manaments, per veure cada un d'ells com "la porta que el Pare celeste ha obert per conduir-nos a la vida veritable").
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Lluís Gonzaga, (Màntua 1568 – Roma 1591) religiós jesuïta.
-Sant Rodolf, bisbe.
-Sant Ramon de Roda (†1126), bisbe de Roda d’Isàvena.
-Santa Demètria, verge i màrtir.
-Sant Adolf, bisbe.
-Sant Terenci, bisbe i màrtir.
---------------------------
Tingueu un feliç dijous i un bon començament d’estiu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada