dilluns, 18 de juny del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 19 de juny de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 19 de juny de 2018 - Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes
---------------------------
«Les dictadures adulteren les comunicacions. També avui, en molts països, s'usa aquest mètode: destruir la lliure comunicació.

Per exemple, pensem: hi ha una llei dels mitjans, de comunicació, es cancel·la aquesta llei; es lliura tot l'aparell comunicatiu a una empresa, a una societat que calúmnia, que diu falsedats, afebleix la vida democràtica. Després vénen els jutges a jutjar aquesta institució debilitada, aquestes persones destruïdes, condemnades, i així va endavant una dictadura. Les dictadures, totes, han començat així, amb adulterar la comunicació, per posar a la comunicació en les mans d'una persona sense escrúpols, d'un govern sense escrúpols.

I comunicar escàndols és un fet que té una seducció enorme, una gran seducció. Se sedueix amb els escàndols. Les bones notícies no són seductores: sí, però que bé que ha fet. I passa ... Però un escàndol: però has vist? Has vist això? Has vist aquell altre? Quina cosa ha fet? Aquesta situació ... Però no pot, no es pot anar endavant així. I així la comunicació creix, i aquesta persona, aquesta institució, aquell país acaba a la ruïna. No es jutgen al final a les persones. Es jutgen les ruïnes de les persones o de les institucions, perquè no poden defensar-se».
-------
(de l’homilia del Papa Francesc en la Missa matutina celebrada ahir dilluns a la Casa Santa Marta del Vaticà).
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Romuald (s. X-XI), abat, nascut a Ravenna, fundador camaldulencs (EC, 980).
-Sants Gervasi (o Gervàs) i Protasi, màrtirs.
-Santa Aurora, verge i màrtir.
-Santa Juliana Falconieri, verge servita (†1341).
-Sant Adeodat (Deodat), bisbe.
-Sant Bonifaci, màrtir.
-Sant Gaudenci, bisbe i màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada