diumenge, 24 de desembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dilluns 25 de desembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dilluns 25 de desembre de 2017 – NADAL DEL SENYOR
---------------------------
(de l'homilia del Papa Francesc en la Missa del Gall celebrada ahir a la nit a la Basílica de Sant Pere del Vaticà):

«Maria va donar a llum el seu Fill primogènit, l'embolcallà i el posà en una menjadora perquè no hi havia lloc per a ells a l'alberg (Lc 2,7). 

D'aquesta manera, simple però clara, Lluc ens porta al cor d'aquesta nit santa: Maria va donar a llum, Maria ens va donar la Llum. Un relat senzill per submergir-nos en l'esdeveniment que canvia per sempre la nostra història. Tot, en aquesta nit, es tornava font d'esperança.

En els passos de Josep i Maria s'amaguen tants passos... Veiem les petjades de famílies senceres que avui es veuen obligades a marxar. Veiem les petjades de milions de persones que no trien anar-se'n sinó que són obligats a separar-se dels seus, que són expulsats de la seva terra. En molts dels casos aquesta marxa està carregada d'esperança, carregada de futur; en molts altres, aquesta marxa té només un nom: supervivència. Sobreviure als Herodes de torn que per imposar el seu poder i acréixer les seves riqueses no tenen cap problema en cobrar sang innocent.

Maria i Josep, els que no tenien lloc, són els primers a abraçar a aquell que ve a donar-nos carta de ciutadania a tots. Aquell que en la seva pobresa i petitesa, denúncia i manifesta que el veritable poder i l'autèntica llibertat és la que cobreix i socorre la fragilitat del més feble».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Nadal de Nostre Senyor Jesucrist, a Betlem, de Judà.

-Mare de Déu de Betlem o del Pessebre.

-Nadal, Noèlia, Nadala.

-Santa Anastàsia, màrtir.
-Santa Eugènia, verge i màrtir.
-Santa Maria dels Apòstols, verge.
-Sant Pere, el Venerable, abat.
-Santa Rictruda, verge.
---------------------------
Tingueu un BON i JOIÓS NADAL DEL SENYOR!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada