dilluns, 20 de novembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 21 de novembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 21 de novembre de 2017 – Dia Mundial de la Televisió - Dia Internacional de l'Espina Bífida
---------------------------
«És important tenir en compte l'escàs sentit de responsabilitat de molts conductors, que sovint ni tan sols s'adonen de les greus conseqüències de la seva desatenció -  per exemple, amb l'ús indegut de telèfons mòbils- o de la seva desaprensió.

Les causes són la pressa i la competència assumides com a estil de vida que fa dels altres conductors obstacles o oponents a superar, transformant les carreteres en pistes de "Fórmula 1" i la cruïlla de semàfors a la línia de sortida d'un gran premi. 

En aquest context, les sancions no són suficients per augmentar la seguretat, sinó que es necessita una acció educativa que permeti una major presa de consciència de la responsabilitat que es té amb els que viatgen al nostre costat.

També a vosaltres, Agents de la Policia, com ho vaig fer amb tota l'Església i la Societat durant l'Any del Jubileu del 2015, suggereixo una mena de misericòrdia en el compliment de les vostres funcions. La misericòrdia no és sinònim de debilitat, ni requereix la renúncia de l'ús de la força; significa en el seu lloc, ser capaços de no identificar el culpable amb el delicte que ha comès, acabant per crear-li mal i generant un sentit de venjança».
----------
(del discurs del Papa Francesc a l'Audiència celebrada ahir dilluns a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà, en rebre els Directius i Agents de la Policia de Trànsit i Ferroviària d'Itàlia).
---------------------------
Santoral d’avui:
  
-Presentació de la Benaurada Verge Maria al Temple.

-Sant Gelasi I, papa (africà, 492-496).
-Sants Honori, Eutiqui i Esteve, màrtirs.
-Sant Cels, màrtir.
-Sant Climent, màrtir.
-Sant Demetri, màrtir.
-Sant Heliodor, màrtir.
-Sant Honori, màrtir.
-Sant Liberal, bisbe.
-Sant Maur, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada