dimarts, 14 de novembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 15 de novembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimecres 15 de novembre de 2017 - Dia Mundial sense Alcohol - Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit
---------------------------
«Qui ha convertit el meravellós món marí en cementiris subaquàtics despullats de vida i de color?

Són nombroses les causes que han portat a aquesta degradació ambiental i lamentablement moltes d'elles s'han d'imputar a una conducta humana imprudent, enllaçada amb formes d'explotació dels recursos naturals i humans l'impacte arriba fins al fons dels oceans.

Recordem la necessitat d'una presa de consciència mundial, d'una col·laboració i d'una solidaritat internacionals, d'una estratègia compartida, que no permetin quedar-indiferents davant de problemes greus com la degradació d'un ambient natural i de la salut dels oceans, enllaçada amb la degradació humana i social que la humanitat està vivint avui.

Quin tipus de món volem deixar als que ens succeeixin, als nens que estan creixent? Aquesta pregunta no afecta només a l'ambient de manera aïllada ... Quan ens interroguem pel món que volem deixar, entenem sobretot la seva orientació general, el seu sentit, els seus valors».
----------
(del Papa Francesc el dissabte 11 de novembre de 2017 durant l'Audiència amb els  "Líders del Fòrum de les Illes del Pacífic", celebrada a la Sala Clementina del Vaticà).
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Albert el Gran (+1280), bisbe de Ratisbona i doctor de l’Església (dominicà), patró dels naturalistes.

-Sant Eugeni, bisbe de Toledo.
-Sant Leopold (s. XII), noble, patró d’Àustria.
-Sant Abib, diaca i màrtir.
-Sant Junià, abat.
-Sant Luperi, bisbe.
-Sant Gurias, 
màrtir.
---------------------------

Tingueu un bon dimecres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada