dimarts, 27 de juny del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 28 de juny de 2017

Dimecres, 28 de juny de 2017

       BON DIA
-------------------------------
(del Papa Francesc que ha complert 25 anys com a bisbe, i ho ha celebrat amb una Missa a la Capella Paulina del Palau apostòlic. Els únics convidats eren els seus cardenals.
Com la mitjana d'edat és alta, el Papa va rebutjar les crítiques dels que els identifiquen amb un grup d'ancians que governen i manen):

«Uns que no ens volen diuen que som la gerontocràcia de l'Església. És una burla. No saben  el que diuen. No som com ancians senadors d'Esparta. Som avis, avis.

I a nosaltres avui el Senyor ens diu el mateix: Aixeca't! Mira! Tingues esperança!

Ens diu que no és el moment de posar la nostra vida en fase de tancament, de no tancar la nostra història, no recapitular la nostra història.

El Senyor ens diu que la nostra història està oberta, està oberta fins al final, està oberta amb una missió. I amb aquests tres requisits ens indica la missió: Aixeca't! Mira! Tingués esperança!

Per a nosaltres, aquest 'aixeca't, mira, tingues esperança' es diu 'somiar'. Som avis cridats a somiar avis, i a donar el nostre somni als joves d'avui: ho necessiten. Perquè ells prendran dels nostres somnis la força per profetitzar i dur a terme la seva missió».
-------------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Ireneu bisbe de Lió i màrtir, deixeble de Policarp d’Esmirna.

-Sant Pau I, papa.
-Sant Argimir, monjo i màrtir.
-Santa Marcel·la, màrtir.
-Sant Argimir, monjo i màrtir.
-Sant Plutarc, màrtir.
-Sant Pau I, papa.
-------------------------------
Tingueu un bon dimecres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada